Lokaler på Vigeland HovedgårdSelskapslokalene


«Oceanus»

Dette er det gamle fjøset på låven og er oppkalt etter et av Casper Wild skip som ble bygget i 1854 og var det første Kristiansands-skipet som seilte til Ostindia. Lokalet er pusset opp i en moderne stil, men de gamle murveggene er bevart. Lokalet egner seg for selskaper mellom 40-60 personer.


«Nord»

Lokalet er den gamle stallen, og har fått navnet etter et av skipene som ble bygget i 1856, og var det første Kristiansands-skipet som seilte rundt Kapp Horn. Rommet er pusset opp i nordisk stil med interiør fra naturen. Lokalet er litt mindre og egner seg for grupper mellom 15-30 personer.


«Norwegia»

Dette er tidligere restaurant lokalene på «Løa» som etter oppussing har fått nytt navn. Vi har gitt rommet navn etter et av skipene Wild kjøpte i 1840 årene, og var det første Kristiansands-skipet som gikk langfart og muligens det første som kom til Rio. Vi har bevart mye av det gamle interiøret, men gitt lokalet en ansiktsløftning slik at det nå fremstår mer lyst og moderne. Her er det plass til selskap mellom 50-70 personer, og det er også her vi serverer søndagsbrunsj.


«Constantia»

Loftet på Låven som vi har gitt navnet etter et av de fem første skutene som Casper Wild eide i 1830. Skipet er mest sannsynlig bygget ved eget verft. Rommet er pusset opp til et fantastisk selskapslokale og er hovedsakelig beregnet på bryllup. Rommet kan ta opp til 150 personer, og er dekket med runde bord.

 

Hovedgården

Denne fantastiske gården er vernet. Bygget ble pusset opp i 1997, men fremstår slik det gjorde under Hawkshaw sitt eie.

Vigeland Hovedgård

«Kongesalen»

Det var i dette rommet Kong Oscar II hadde sin middag i 1891 under sitt besøk i anledning Kristiansands by 250 års jubileum. Lokalet passer til selskap rundt 40 personer, og har tilhørende salonger ved siden av. Det sies også at det er i denne etasjen lyset kommer på etter at gjestene har forlatt lokalet…

Casper Wild’s stue


«Casper Wild’s stue»

Dette fantastiske rommet er den gamle spisestuen. Rommet har direkte utgang til terrassen og tilhørende salonger.

Rommet er innredet med et ovalt langbord til 12-18 personer, og egner seg også som møtelokale. Hawkshaw rommet som i dag er gjort om til bibliotek er også tilknyttet stuen.

«Ruths rom»

Dette er et utmerket rom for mindre styremøter eller lignende, og egner seg for grupper mellom 4-10 personer. Det er også tilhørende salong der man kan slappe av og få servert forfriskninger mellom slagene.

«Vigelandskjelleren»

Kjelleren her er mer rustikk og egner seg godt til den litt mer avslappede anledning. Lokalet egner seg til selskap mellom 30-50 personer.

Utviklet av Promotek